AccurioPress C4070/4080/P

Изградете го мостот до Вашиот успех

 • Еден мотор прави сè: AccurioPress C4070/4080/P серијата е целосно конфигурирана машина за проширување на вашиот бизнис како што Вие сакате. Можете да печатите рамни листови, дуплекс долги листови до 864 mm или директно да ги завршувате отпечатоците во склад со нашиот широк избор на опции за завршна обработка за да ги задоволите сите потреби на Вашите клиенти во еден интегриран производствен процес.
 • Исклучителен квалитет, секое печатење: Ексклузивната интелигентна грижа за квалитет IQ-501 ја користи долгата историја на брилијантна технологија на Konica Minolta за пресликување, овозможувајќи Ви да ги воодушевите Вашите клиенти со неверојатни конзистентни отпечатоци во боја одново и одново.
 • Развијте го Вашиот бизнис: серијата AccurioPress C4070/4080/P го проширува Вашиот бизнис со нови способности. Нашиот систем ја нуди најголемата разновидност на медиумите на пазарот, од тенка до дебела хартија, врежана хартија, пликови и многу повеќе. Сето тоа е поддржано од нашиот нов опционален медиумски сензор за да се гарантира работење без грижа.
 • Зголемете ја ефикасноста: Операторите на кој било систем AccurioPress може да сметаат на едноставно поставување, ултра сигурен тек за хартија, исклучителна продуктивност и извонредна автоматска стабилност на сликата. Нашиот тим за истражување и развој даде најголем приоритет на исполнувањето на денешните високи барања во печатарската индустрија. Уште повеќе, системот AccurioPress беспрекорно се интегрира во различни софтверски апликации од нашето портфолио кои ќе го направат вашиот бизнис поекономичен. Бескрајни можности за секое барање. Преиспитајте ја графичката комуникација

Клучни карактеристики

Замислете да имате само едно притискање кое е добро за сè: двострано печатење банери, професионална внатрешна завршна обработка, најголема продуктивност, автоматизирано прилагодување на квалитетот во реално време, одличен квалитет на печатење и многу повеќе. Тоа е серијата AccurioPress C4070/C4080 од Konica Minolta за вас: нашата револуционерна продукциска машина за печатење во боја со карактеристики што ви овозможуваат да го проширите вашиот бизнис каде високиот квалитет и ефикасноста се на прво место!

Издржливи перформанси

C4070/C4080

 • До 71/81 страни А4 во минута
 • До 39/45 страни А3 во минута

Резолуција: 2,400 x 3,600 dpi x 8 bit

Контрола за печатење од висока класа

 • Флексибилен избор на технологија на контролер:
 • EFI® или комерцијален контролер Konica Minolta
 • Интеграција во хибридни работни текови

Готови производи за печатење

 • Изработка на брошури од 50 листови со предно отсекување и виткање по избор, рез и формирање на аголот кај спојот на книгата
 • Совршено врзување за книги до 30 mm
 • Спојување од 100 листови со механизам за сечење
 • Автоматизирано сечење визит-карти и разгледници
 • Транспарентни банери, постери А3 и А4

Софистицирано ракување со медиуми

 • Технологија за вшмукување на воздух односно додавање на хартија со помош на вакуум
 • До 11 фиоки за хартија
 • Печатење на долги листови до 1300мм (симплекс), 864мм (дуплекс)

Едноставно ефикасно

 • Автоматска линеаризација на моторот
 • Автоматска дуплекс регистрација
 • Автоматско профилирање
 • Приспособувања во реално време
 • Функција за прочистување
 • Тежина на хартија: 62 – 360 g/m2
 • Димензии на хартија: 330.2 x 487.7 mm
  330.2 x 862 mm (max.дуплекс)
  330.2 x 1300 mm (max. еднострано)