Bizhub MarketPlace и bizhub OpenPlatform

Почнувајќи од 2012-та година апаратите од брендот Konica Minolta поседуваат функции кои што ни се по својствени за паметните телефони, отколку за канцелариските апарати.

Благодарејќи на отворената платформа Konica Minolta соработува со многу светски компании почнувајќи од мали апликации кои што се достапни на https://eu.bizhubmarketplace.com/select-region.php па се до големи решенија како што е SafeQ.

OKI паметни решенија

OKI во соработка со повеќе светски партнери нуди во пакет со своите поголеми уреди некои практични софтверски алатки.  Исто така некои од поголемите уреди имаат „паметни“ особини така што може да ги користат бесплатните апликации како Sendys Explorer.